Siersmid Eric Cooijmans ................. tot uw dienst

Van ontwerp tot montage

Siersmid Eric helpt u niet alleen met de realisatie van uw idee, hij denkt ook graag mee over een ontwerp. Ook voor de montage, onderhoud, reparatie en restauratie kunt u terrecht.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken of uw wensen kenbaar te maken. 

Ontwerp door siersmid Eric Cooijmans

Een mooi product begint altijd met een goed idee, het ontwerp. Komt u als opdrachtgever met een ontwerp, dan werkt Eric dit uit tot een productiegereed voorstel. Heeft u slechts vage ideeën of wensen? Geen probleem, hij maakt dan een ontwerp, geïnspireerd op uw toelichting. Dit vormt de basis voor een product geheel naar uw wens. Zo’n ontwerp wordt aangepast in de stijl die u wenst. Dit kan raditioneel met krullen zijn (barok), strak modern of in b.v. 'natuurlijke' vormen.

U zult enthousiast worden van de mogelijkheden en van de suggesties die u gegeven worden om het product maximaal af te stemmen op uw stijl en smaak. Om decennia plezier en gebruiksgemak van het product hebben wordt er niet bezuinigd op een goede behandeling!

Productie door siersmid Eric Cooijmans

In de smederij zijn er diverse mogelijkheden om de metalen te bewerken en samen te stellen. De smidse (het smidsvuur) ontbreekt uiteraard niet in de werkplaats van een echte smid en wordt vaak gebruikt om het materiaal te verhitten. Verhitten, drijven, kloppen, buigen, boren, klinken, lassen, solderen en polijsten zijn slechts enkele van de talloze bewerkingen die het ijzer en de andere metalen (zoals messing en koper) kunnen ondergaan.

Voorafgaand aan het daadwerkelijk produceren speelt zich een proces af van tekenen, meten, uitrekenen, voorbereiden en soms modellen maken. Na de productie maken de oppervlaktebehandelingen het product af, maakt het duurzaam en geeft het een esthetisch mooie uitstraling.

Siersmid Eric Cooijmans werkt in opdracht van u.

Naast dat Eric hoofdzakelijk in opdracht werkt maakt hij ook vrije werken. Zijn werkwijze is transparant en u weet als opdrachtgever waar u aan toe bent. In aanvang worden uw wensen besproken zoals de toepassing, vormgeving, stijl, afmetingen, materiaalkeuzes, bewerkingen, mogelijheden door smeden en uiteindelijk de behandelingen.

U mag zelf een ontwerp aanleveren of laat het door siersmid Eric maken volgens uw wensen.

Eric geeft u vooraf een prijsopgave volgens het besproken ontwerp.
 

Naar keuze kunt u het product zelf afhalen en monteren of door Eric laten bezorgen en monteren.

 

Reparatie en restauratie

Een vervaardigd product wordt, wanneer gewenst, op locatie gemonteerd. Zo heeft u de garantie dat alles verantwoord is bevestigd. Hierbij wordt rekening gehouden of het product gemakkelijk of juist niet meer te verwijderen moet zijn. Ook met het demonteren, herstellen, behandelen en montagewerk helpt Eric u graag.

Metaal moet onderhouden worden. Ook (on)behandeld metaal kan dof of vies worden of op den duur door corrosie aangetast worden. Een beschadiging, een zoute omgeving (aan de kust) of zuren (door regen of op drukke verkeerspunten) zijn hier vaak de oorzaak van. Vakkundig reinigen, onderhouden of tijdig opnieuw conserveren zorgen ervoor dat metaal heel lang meegaat en mooi blijft. 

Montage en onderhoud van uw werk

Niets is onverwoestbaar, zelfs metaal niet. Door een ongelukje, metaalmoeheid of corrosie (roest) kan de stevigheid en het uiterlijk van metaal aangetast worden. Bij constructieve delen kan daardoor zelfs de functie worden ondermijnd. Een doordachte vormgeving, een juiste oppervlaktebehandeling en het juiste onderhoud voorkomt dat uw werk aangetast wordt.

Siersmid Eric Cooijmans is ook in te zetten voor reparatie en restauratie, voor zowel bedrijven als particulieren. Voor reparatie van een eenvoudig afgebroken stalen beugeltje tot een complete messing torenhaan belt u Eric. Met vakmanschap en technische kennis wordt er voor gezorgd dat aangetaste onderdelen worden hersteld of vervangen. Uw product gaat dan weer voor een heel lange tijd mee.