Brede dienstverlening van uw siersmid in Noord-Brabant

Eric Cooijmans Siersmid helpt u niet alleen met de realisatie van uw idee, we denken ook graag mee over een ontwerp. Ook voor de montage, reparatie, restauratie en het onderhoud kunt u bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken of uw wensen kenbaar te maken.

Neem contact op

Ontwerp door siersmid Eric Cooijmans

Een mooi product begint altijd met een goed idee, het ontwerp. Komt u als opdrachtgever met een ontwerp, dan werken wij dit uit tot een voorstel dat geproduceerd kan worden. Heeft u slechts vage ideeën of wensen? Geen probleem, wij maken dan een ontwerp, geïnspireerd op uw toelichting. Dit vormt de basis voor een product geheel naar uw wens. Zo’n ontwerp wordt aangepast in de stijl die u wenst. Dit kan traditioneel met krullen zijn (barok), strak en modern of in 'natuurlijke' vormen.

U zult enthousiast worden van de mogelijkheden en van de suggesties die we u geven om het product maximaal af te stemmen op uw stijl en smaak. Om decennialang plezier en gebruiksgemak van het product te hebben, wordt er niet bezuinigd op een goede behandeling.

Productie door siersmid Eric Cooijmans

In de smederij zijn er diverse mogelijkheden om de metalen te bewerken en samen te stellen. De smidse (het smidsvuur) ontbreekt uiteraard niet in de werkplaats van een echte smid en wordt vaak gebruikt om het materiaal te verhitten. Verhitten, drijven, kloppen, buigen, boren, klinken, lassen, solderen en polijsten zijn slechts enkele van de talloze bewerkingen die het ijzer en de andere metalen (zoals messing en koper) kunnen ondergaan. Voorafgaand aan het daadwerkelijke produceren speelt zich een proces af van tekenen, meten, uitrekenen, voorbereiden en soms modellen maken. Na de productie maken de oppervlaktebehandelingen het product af; deze maken het smeedwerk duurzaam en geven het een mooie uitstraling.

Siersmid Eric Cooijmans werkt in opdracht

Naast dat we bij Eric Cooijmans Siersmid hoofdzakelijk in opdracht werken, maken we ook vrije werken. Onze werkwijze is transparant en u weet als opdrachtgever waar u aan toe bent. In aanvang worden uw wensen besproken, zoals de toepassing, vormgeving, stijl, afmetingen, materiaalkeuzes, bewerkingen, mogelijkheden voor smeden en uiteindelijk de behandelingen.

U mag zelf een ontwerp aanleveren of u laat het door Eric Cooijmans Siersmid maken volgens uw wensen. Eric Cooijmans Siersmid geeft u vooraf een prijsopgave volgens het besproken ontwerp. Naar keuze kunt u het product zelf afhalen en monteren of door Eric Cooijmans Siersmid laten bezorgen en monteren.

Reparatie en restauratie

Een vervaardigd product wordt, wanneer gewenst, op locatie gemonteerd. Zo heeft u de garantie dat alles verantwoord is bevestigd. Hierbij wordt er rekening mee gehouden of het product gemakkelijk of juist niet meer te verwijderen moet zijn. Ook met het demonteren, herstellen, behandelen en montagewerk helpen we u graag.

Metaal moet onderhouden worden, maar ook onbehandeld metaal kan dof of vies worden of op den duur door corrosie aangetast worden. Een beschadiging, een zoute omgeving (aan de kust) of zuren (door regen of op drukke verkeerspunten) zijn hier vaak de oorzaak van. Vakkundig reinigen, onderhouden of tijdig opnieuw conserveren zorgt ervoor dat metaal heel lang meegaat en mooi blijft.

Montage en onderhoud van uw werk

Niets is onverwoestbaar, zelfs metaal niet. Door een ongelukje, metaalmoeheid of corrosie (roest) kan de stevigheid en het uiterlijk van metaal aangetast worden. Bij constructieve delen kan daardoor zelfs de functie worden ondermijnd. Een doordachte vormgeving, een juiste oppervlaktebehandeling en het juiste onderhoud voorkomt dat uw werk aangetast wordt. 

Siersmid Eric Cooijmans is ook in te zetten voor reparatie en restauratie, voor zowel bedrijven als particulieren. Voor alle soorten reparatie, van een eenvoudig afgebroken stalen beugeltje tot een complete messing torenhaan, belt u Eric Cooijmans Siersmid. Met vakmanschap en technische kennis wordt ervoor gezorgd dat aangetaste onderdelen worden hersteld of vervangen. Uw product kan dan weer een lange tijd meegaan.

Eric Cooijmans Siersmid
Sprundelseweg 14 
4715 CG Rucphen

KVK 20010161

Privacyverklaring

Eric Cooijmans Siersmid, van ontwerp tot realisatie en montage van uw idee.

Contactgegevens

  0165 - 53 62 33

 info@ericcooijmans.nl

Openingstijden

Maandag - Vrijdag 09:00 - 17:30

's Avonds en in het weekend is het ook mogelijk een afspraak te maken.

Eric Cooijmans Siersmid was voorheen bekend onder de naam Sjef de Swart, Siersmederij Wezenbeek en voorheen gevestigd aan de Spoorstraat te Roosendaal.


Al meer dan 70 jaar een echte ambachtelijke smederij met ideeën anno nu!